Aktuality

Malá princezná

Liptovská knižnica Gašpara Fejérpataky-Belopotockého v Liptovskom Mikuláši (inštitúcia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja) pripravuje na štvrtok                              10. októbra 2024 o 9.00 a 10.30 bábkové predstavenie pre deti od 10 rokov Malá princezná v podaní Divadla TUŠ.

Príbeh o Malej princeznej má nie náhodou veľa spoločného so svetoznámym Malým princom spisovateľa Antoina de Saint-Exupéryho. Nedočkavé dievčatko, ktoré príde predčasne na svet, spozná pri hľadaní svojej mamičky obyvateľov domu, v ktorom bývajú,  skôr, ako by to bolo „normálne“. V rozprávkach sa však prirodzene dejú aj neprirodzené veci. Hlavne, že to všetko dobre dopadne! Inscenácia vznikla na motívy rovnomennej knihy od Jána Uličianskeho, ktorý bol zároveň aj režisérom tohto projektu. V predstavení Divadla TUŠ účinkujú: Barbora Krajč Zamišková,  Kristína Sviteková a Jozef Jurčišin – Kukľa.

Divadlo TUŠ pôsobí od svojho vzniku v r. 2007 pod Občianskym združením KBT                  z iniciatívy mladých absolventov Katedry bábkarskej tvorby VŠMU v Bratislave. Zameriava sa na tvorbu v oblasti umenia a vzdelávania. Pripravuje netradičné interaktívne inscenácie, pri ktorých tvorcovia využívajú moderné bábkarské postupy. V predstaveniach sú diváci priamo zapájaní do deja s edukatívnym a dramatoterapeutickým zámerom. Tvorba divadla je orientovaná na všetky vekové skupiny.  Od svojho vzniku sa Divadlo TUŠ zúčastnilo viacerých domácich i zahraničných festivalov.

Podujatie sa uskutoční v centrálnej budove knižnice (úsek literatúry pre deti a mládež) v rámci projektu Stretneme sa v knižnici, ktorý z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia, hlavný partner projektu.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this